Inka

Kuka on Inka?

1987 vuonna syntynyt, joskin edelleen 15vuotiaan näköinen, sarjakuvaharrastaja Helsingistä. Elonpitimiksini työskentelen yliopistolla, mutta hengenpitimiksi piirrän, maalaan, soitan ja kirjoitan. Joskus innostun myös remontointiin ja käsitöihin.

Sarjakuvan pariin minut johdatti isäni, joka oli sarjakuvaharrastaja jo nuorena. Kotoa löytyivätkin Tintit, Asterixit, Lucky Luket, Umpahpahit ja Aku Ankat, kuin myös monet pienemmät julkaisut. Isäni ystävä Hanski tutustutti minut ja veljeni myös ihmenelosiin, X-miehiin ja muihin Marvellin sankareihin.

Teini-ikäisenä löysin mangan joka johdatti minut sitten kirjastoon. Ulospääsyä ei enää ollut. Löysin undergroundsarjakuvan, pienkustanteet, massiiviset sarjakuvaromaanit, pitkät tarinat ja eritoten suomalaisen sarjakuvan, jonka monipuolisuus jaksaa kiehtoa minua ja innostaa yhä uudelleen ja uudelleen.

Sarjakuvan tekemisen itse aloitin oikestaan vasta aikuisena (jos nyt kaksikymppinen on aikuinen?). Toki teininä tuhertelin onnettomia mangayritelmiä sekä onnistuneitakin muumisarjakuvia matikanvihon marginaaleihin. Harrastin kuitenkin pääasiassa kirjoittamista. Piirtäminen oli vaikeaa, tuskallista ja hidasta. Sitä se on vieläkin, nyt jaksan kuitenkin keskittyä siihen eri tavalla.

Sarjakuvapäiväkirjaa olen pitänyt ensimmäisen kerran jo vuonna 2006, mutta nykyisessä muodossaan katson harratuksen alkaneen kesällä 2010.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.